PozoviKontakt

Ako posmatramo živote ljudi oko nas, pa i naš sopstveni, jasno ćemo uvideti da je on satkan od neprestane komunikacije i interakcije sa okolinom… A gotovo svaka komunikacija u osnovi ima neki cilj – bilo da na neki način skrenemo pažnju na sebe, korigujemo nečiji stav ili mišljenje, pridobijemo nečije simaptije ili dodatno izvršimo uticaj na sagovornika. Složićete se sa mnom, sve rečeno je na neki način PRODAJA.

Kada tome dodamo da pomenuta svakodnevna komunikacija sa ljudima oko nas otkriva da vrlo često imamo različita ili čak skroz suprotna mišljenja, interese i pozicije. Ipak, upućeni smo jedni na druge pa pokušavamo da se kroz međusobno vršenje uticaja i razmenu ustupaka sinhronizujemo sa njima ili bar približimo stavove. E, to je već PREGOVARANJE.

Imajući u vidu sve navedeno, jasno nam je da su naši životi praktično satkani od prodaje i pregovaranja i da opstanak i napredak bilo koje firme, pa i naš lični razvoj, ponajviše zavise od pomenutih veština. Međutim, uprkos ogromnom značaju prodaje i pregovaranja, ove veštine još uvek nemaju odgovarajuće mesto u formalnom obrazovanju i porodičnom vaspitanju.

Posmatrajući taj fenomen (mogu slobodno reći više decenija), u meni se javila velika želja da se iskreira edukativni program o prodaji i pregovaranju koji će umnogome prevazići nivo nekog predavanja, seminara ili nekog dnevnog kursa – da se napravi prava prodajno-pregovaračka škola ili akademija! Nakon višegodišnjeg rada i dosta uloženog truda, pomenuta želja je materijalizovana i 2. juna 2012. kreće sa radom prva generacija Akademije komercijalne komunikacije.

Šta je sve uticalo na kvalitete njenog programa?
Kao direktor D.R.Gilbert centar group-a i osnivač Akademije, istakao bih nekoliko ključnih stvari o svom radu, radu firme, istakao reference koje govore u prilog kvalitetu samog projekta Akademija komercijalne komunikacije:
-Više od 20 godina ličnog prodajno-pregovaračkog iskustva koje je stečeno na pozicijama: maloprodavca, komercijaliste, referenta prodaje, tim lidera prodaje, regionalnog menadžera prodaje, direktora marketinga i prodaje sa postignutim izuzetnim rezultatim.
– Više od 2000 seminara o prodaji i pregovaranju koje sam realizovao kao trener i predavač, kao i preko 50-ak obuka i seminara na kojima sam bio učesnik
– 10 napisanih knjiga o prodaji, pregvoaranju, motivaciji, knjiga pod pseudonimom D.R. Gilbert koje prodaju i pregovaranje obrađuju u najširem i najdubljem smislu.
– Više od 500 knjiga obrađenih kroz istraživački rad sa dominantnim temama o prodaji, pregovaranju, menadžmentu, psihologiji uspeha autora širom sveta.
– Druženje i razmena iskustva na prodajnim seminarima sa više od 18.000 prodavaca iz svih mogućih branši Preko 500 kompanijameđu njima oko stotinu najvećih u našoj zemlji je koristilo neku od usluga D.R.Gilbert centra
– Porodična tradicija u preduzetništvu ( četvrta generacija preduzetnika)
– Pomoć od strane još 7 iskusnih profesionalnih trenera prodajnih i ostalih poslovnih veština
– Rad sa zaposlenima iz preko 400 kompanija iz čitavog regiona.
– Učestvovanje u procesu selekcije i regrutacije više od 1000 prodavaca
– 15-ogodišnji rad na poziciji internog ili eksternog trenera prodajnih i pregovaračkih veština
– 7 fenomenalne generacije akademaca su prošle ili upravo prolaze program akademije, a koje su nam neprocenjivo iskustvo o stvarnim efektima ovog programa na nove polaznike

Zanimljivi podaci o dosadašnjem radu akademije:

– 120 školskih časova edukacije…
– 7 trenera poslovnih veština…
– 10 meseci edukacije…
– 19 različitih treninga (modula) koji prate fenomene prodaje, pregovaranja i komunikacije
– 2-3 druženja mesečno
– među polaznicima preko 80% vlasnika/suvlasnika firmi, direktora, menadžera prodaje, …
– oko 400 knjiga poslovnih veština koje akademci imaju svakodnevno na raspolaganju
– od maksimalno 140 bodova na završnom testu, prosečan broj ostvarenih bodova do sada je 119…
– do sada preko 40 nezaboravnih dana razmene znanja, iskustava, energije…
– 2 divne večeri zabave i druženja…

Akademiju Komercijalne Komunikacije u budućnosti vidimo kao prestižnu, savremenu, obrazovnu instituciju koja pronalazi, inspiriše i oblikuje vrhunske prodavce i menadžere.

Paralelno sa time pokrenuta je i Akademija Menadžerskih Veština koja je prava nadogradnja postojećoj akademiji i polaznicima je omogućila da ovladaju svim ključnim veštinama za vođenje drugih ljudi. Trenutno II generacija Akademije Menadžerskih Veština pohađa obuke.

Vrhunac ova dva programa jeste njihovo oblikovanje u skladnu celinu i nastanka Akademije oslovnih znanja i veština koju vidimo kao višu obrazovnu instituciju za čiji kvalitete verujemo da ćemo obezbediti i akreditaciju.

Polazeći od činjenice da je znanje jedina stvar koja nam se ne može oduzeti i da se ono samo davanjem uvećava, a svesni smo svi da je Srbiji i regionu ono preko potrebno, mi u D.R. Gilbert centru verujemo da je možemo utkati u temelje nove edukacije i dati naš skroman doprinos.

Naša vizija je uređeno, moderno, edukativno društvo u skladu sa našom krilaticom „Globalni trendovi poslovanja prilagođeni lokalnom tržištu“!.

I da na kraju zaključim porukom Bendžamina Frenklina koji kaže: Investcija u znanje obezbeđuje najveće kamate“! Investajte!

A po završetku Akademije budite uvek ispred konkurencije i ispred svojih prethodnih rezultata!

S poštovanjem,
Dragiša Ristovski (D.R.Gilbert)
Osnivač Akademije komercijalne komunikacije

potpis

  • Podeli :