Za dodatne informacije pozovite D.R. Gilbert Centar : 381 11 404 2809

  • facebook
  • twitter
  • flickr
  • youtube
 
Dr Gilbert Centar

Vesti

Poučna priča: Kada u besu kažeš neke stvari one ostavljaju ožiljak…

15/01/2014Share-ujte:

imagesBeše jednom dečak s veoma lošom naravi. Njegov otac dao mu je pun džak eksera i rekao mu da svaki put kad pobesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan ekser u ogradu. Prvog dana dečak je zakucao trideset i sedam (ili čak i više) eksera  u ogradu.Tokom sledećih nekoliko meseci on je naučio kontrolisati svoj bes i broj ukucanih eksera se smanjivao.  Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati eksere u ogradu. I tako je došao dan, tokom kojeg celog dana nije pobesnio.

Rekao je to svom ocu, a on mu je odgovorio da svakoga dana u kojem uspe kontrolirati svoje ponašanje, da iz ograde iščupa po jedan ekser.

Dani su prolazili i jednoga dana dečak je bio u stanju kazati svom ocu da je počupao sve eksere. Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

Tada je rekao: Dobro si to uradio sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikad neće biti ista. Kada u besu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi. Možeš čoveka ubosti nožem i izvući nož i posle toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju.

Verbalna rana je isto toliko bolna kao i telesna. Prijatelji su zaista vrlo retki dragulji, oni čine da se osmehuješ, ohrabruju te da uspeš u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podele tvoj bol, imaju lepe reči za tebe i uvek im je srce otvoreno za tebe.

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.

Napišite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + four =