PozoviKontakt

Slađana Adamović Ilić

Vlasnica je i direktorka firme za medijski konsalting, produkciju i edukaciju „Media Skills“, ekspert za medijski nastup i komunikacije, producent, nekadašnji TV voditelj i novinar u Informativnom programu nacionalnih televizija.


Ima dvanaestogodišnje televizijsko iskustvo kao voditelj i novinar u Informativnom programu na nekadašnjim nacionalnim emiterima BK TV i TV Avala, gde je bila i urednik spoljnopolitičke emisije koja se bavila pregledom svetskih događaja.

Najviše iskustva ima pred TV kamerama gde je sate i sate provodila u direktnom programu kao voditelj Vesti. Radila je intervjue sa predstavnicima Evropske unije, Saveta Evrope, Ujedinjenih nacija, ministrima Vlade Republike Srbije, brojnim ambasadorima, političarima, ekonomistima, profesorima, analitičarima, predstavnicima vladinih i nevladinih organizacija i drugim značajnim ličnostima.

Od 2015.godine, kada je osnovala sopstvenu firmu, radila je brojne značajne projekte. Kao ekspert za komunikacije obučavala je ministra, državne sekretare i pomoćnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ministarstvo ekonomije Švajcarske u saradnji sa Ministartsvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu RS anagažovalo ju je da pomogne u obuci internih revizora u Srbiji za adekvatno prezentovanje značaja uvođenja interne revizije u javnim preduzećima.

Obučavala je top menadžemnt japanske korporacije Jazaki za profesionalan medijski nastup. Bila je producent tri promotivna filma na projektu EU „Learning by Doing“, gde je njena firma Media Skills radila kompletnu produkciju za Srbiju, koja je jedna od 14 zemalja EU koje učestvuju u tom transnacionalom projektu.

Bila je organizator i predavač na brojnim seminarima o medijskom nastupu za predstavnike domaćih i stranih firmi u Srbiji. Član je Društva lobista Srbije, gde je 2011. godine bila i savetnik za odnose s javnošću. Njena firma je članica Nemačko-srpske privredne komore.

Diplomirala je menadžment u sportu, ali se tim poslom nikada nije bavila. Završila je dvogodišnje Specijalističke studije TV novinarstva koje su realizovane u saradnji sa engleskom televizijskom korporacijom BBC. Govori engleski jezik.

  • Podeli :