Za dodatne informacije pozovite D.R. Gilbert Centar : 381 11 404 2809

  • facebook
  • twitter
  • flickr
  • youtube
 
Dr Gilbert Centar

Vesti

Šta je pregovaranje

22/03/2013Share-ujte:

Kada čovek želi da ubije tigra on to naziva sportom. Kada tigar želi da ubije čoveka, čovek to naziva okrutnošću!

Ovo su reči Bernarda Šoa koje nam metaforično govore o tome koliko percepcija svakog čoveka može biti drugačija u zavisnosti iz kog ugla gleda na situaciju.
Svi mi smo poslovno i privatno svakodnevno upućeni na komunikaciju sa drugim ljudima i vidimo koliko oni često imaju skroz drugačije tumačenje i očekivanje od našeg… Onda nam je jasno zašto često dolazi do nesporazuma, sukoba i nezadovoljstva!
A šta onda?

  1. U želji da izbegnemo dublji konflikt i nelagodnost povlačimo se po principu stare izreke: ,,Pametniji popušta“.
  2. Na sukob i pritisak reagujemo još ,,žešće“ u želji da isteramo svoje po principu: ,,Ko tebe kamenom ti njega kamenčinom“.
    A rezultat je sledeći…

živimo u zabludi da smo tolerantni i fino vaspitani jer zapravo radimo na štetu svojih ciljeva i interesa, a dopuštamo drugima da ostvare svoje interese na štetu naših. Odnosno, ,,Dođe divlji i otera pitomog“!

sve dublje ulazimo u sukob i nepotrebno trošimo veliku količinu energije, a efekat je kontraproduktivan. Dokazivanjem i pritiskom nikada nećemo istinski korigovati nečiji stav. Zašto? Poznato je pravilo da čovek koji je ubeđen protiv svoje volje i dalje ima isto mišljenje, samo je još mnogo negativniji ako je bio izložen većem pritisku.

Dobra vest je da postoji i treći pristup koji nam omogućava da budemo tolerantni, fino vaspitani, ostanemo uporni snagom svojih argumenata, i uz razumevanje stavova druge strane zaštitimo svoje interese. Pri tom, vodimo računa i o interesima druge strane. Pomenuti treći scenario podrazumeva veštinu pregovaranja.

Bez obzira na to kakav je naš lični stav prema toj veštini, odnosno hteli mi to da prihvatimo ili ne, nesporna je činjenica da se svi mi svakodnevno bavimo nekom formom pregovaranja. Poslovno, kao prodavci sa kupcima, kao menadžeri sa zaposlenima, dobavljačima, ključnim kupcima, kao investitori sa bankarima, izvođačima radova, kao zaposleni sa kolegama, pretpostavljenima, klijentima ili oko plate…

Pored toga, želim istaći da to svakodnevno činimo i privatno! U porodici sa decom, bračnim partnerom, roditeljima, u društvu sa prijateljima, rođacima… Zbog svega toga važno je pitanje koliko smo dobri u tome!?

Odgovor na ovo pitanje je, siguran sam, jako važan za svakog pojedinca budući da ova veština direktno utiče na naš kvalitet života, kao i na celokupni uspeh i poslovnu poziciju.

Međutim, loša vest je što većina ljudi ne gleda baš blagonaklono na ovu veštinu ili jednostavno smatraju da nisu talentovani za ,,cenkanje“ kako oni nazivaju pregovaranje.

A šta je istina?

Pregovaranje je zapravo određena veština, pa se kao i svaka druga učenjem, treningom, iskustvom i primenom naučenog može unaprediti.

U knjizi ,,Talenat je precenjen“ autor Džef Kolvin kaže da savremena biologija praktično još nije izolovala takozvani gen o nadarenosti. Shodno tome, vrlo je moguće da je priča o talentu više imaginacija i sigurno najbolja ,,skrivalica“ za sve one koji idući linijom manjeg otpora svoj neuspeh uvek pravdaju time da oni nisu rođeni za ,,cenkanje“. Takođe, smatraju da se tu ništa ne može učiniti! (promeniti)

Čarli Džons je jednom prilikom izjavio da prosečni ostaju prosečni zato što ne urade ništa više od proseka!

Uspeh u životu često ne postiže onaj koji ima očiglednu predispoziciju ili neku vrstu prednosti… Recimo, u priči o zecu i kornjači vidimo da pobedu ne dobija uvek najbrži. Isto tako u priči o Golijatu i Davidu – pobedu ne dobija uvek najsnažniji. Praksa nam pokazuje da pobedu često ne dobija uvek najkvalitetniji. Pobedi se obično raduju oni koji su najpripremljeniji, sa puno samopouzdanja, uporni i prilično vešti.

Jedno je sigurno – ako mi nismo dovoljno vešti, bićemo samo odskočna daska onima koji to jesu!
Želeli ili ne, vešti ili ne, spremni ili nespremni, obratite pažnju – vreme je za pregovaranje uvek i svuda!

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.

Napišite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 5 =