PozoviKontakt

Nova generacija lidera i menadzera upisala je Akademiju poslovnih znanja i veština – studijski program:
,,STRATEŠKO UPRAVLJANJE POSLOVANJEM“.
Oni će narednih 6 meseci, kroz 12 predavanja, naučiti nove alate i tehnike za uspešno upravljanje poslovanjem, i učvrstiti i osvežiti postojeća znanja. Za ovakvu odluku bila je potrebna ČVRSTA VOLJA koja nas od „žrtvujem subotu“ vodi do „investiram u budućnost“.
Upoznao sam brojne ljude koji su imali želju za boljim životom, boljim standardom, ili su se deklarativno zalagali za pravedniji svet i želeli da ga menjaju na bolje. Međutim, želja sa njihove strane ih je napuštala već kod prve prepreke. Ono što tada može da ih zadrži na željenom kursu jeste samo čvrsta volja. Jugoslovenski pisac Vladan Desnica je apsolutno bio u pravu kada je rekao: Želja je stvar slabih, volja je stvar jakih!.
Snagu volje pojedinca možemo definisati kao sposobnost pojedinca da lično zadovoljstvo odloži za kasnije.
Čvrsta volja pojedinca je povezana sa  njegovom rešenošću i odlučnošću. Sama reč odlučnost ima latinsko poreklo i u slobodnom prevodu znači konačno srediti nešto ili što bi narod rekao “dokusuriti”.
Što znači da okolnosti i trenutne misli ne utiču na cilj i putanju pravog lidera. Kao što je rekao Onore De Balzak: “Misao nije ovisna o našoj volji”. Vrhunski lider, čovek koji je spreman da svet menja na bolje, ima kapacitet da svoje slabosti pretvori u snage, svoje strahove u hrabrost, svoju lenjost u inspiraciju. Šekspir je bio apsolutno u pravu kada je izjavio da bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije!
Zapravo, sama volja zahteva i određenu posvećenost pojedinca određenim ciljevima i spremnost da mu fokus bez obzira na okolnosti ništa ne poremeti. Samo posvećenost ima svoju cenu, što smo spremniji da platimo cenu to smo posvećeniji a samim time i jačamo svoju volju.
Čvrsta volja lidera egzistira na njegovoj rešenosti da nikada ne odustane od ispravnog puta, i njegovoj disciplini koja poput mosta spaja velike, humane ideje sa procesom njihove realizacije.
Zato, svaka čast našim novim Akademcima!

 


1 × 4 =